Glenn Miller - forum dyskusyjne

Wróć na stronę główną

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasze kolekcje

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glenn Miller - forum dyskusyjne Strona Główna -> Płyty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ivellios
Site Admin

PostWysłany: Pią Maj 18, 2007 5:43 pm    Temat postu: Nasze kolekcje Odpowiedz z cytatem

Proponuję abyśmy w tym temacie pochwalili się, jakie posiadamy wydawnictwa audiowizualne związane z Glennem Millerem Wink
Płyty CD, longplaye, singleplaye, filmy itd

Swoją kolekcję podam później Very Happy
Ania

PostWysłany: Pią Maj 18, 2007 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam "In The Mood" na razie, a poza tym to tu pożyczę, tu przesłucham i tak powoli się powiększa kolekcja Smile
Ivellios
Site Admin

PostWysłany: Pią Maj 25, 2007 10:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwaga, podaję tylko kolekcję którą mam przed sobą na biurku Very Happy

"A portrait of Glenn Miller" - czteropłytowa składanka wydana przez Cosmopolitan, zawierająca 56 utworów.

"A portrait of Glenn Miller" - inna składanka o takim samym tytule, wydana przez MCPS, zawiera 44 utwory (część powtarza się na poprzednim Portrait - tą składankę wydaną przez MCPS kupiłem wcześniej)

"The world of Glenn Miller" - składanka zawierająca covery utworów GM w wykonaniu inych zespołów i orkiestr. Dwie płyty, 34 utwory, z czego na pierwszej części pięć utworów połączonych jest w jeden medley. Polecam Very Happy

"The best of Glen Miller" - jedyna chyba na świecie składanka zawierająca w tytule literówkę w nazwisku Very Happy 14 utworów, wykonanie oryginalne, przy czym - jak to bywa w przypadku płyt wydawanych przez wydawnictwo Starling - niektóre nagrania są tak mocno zmodyfikowane, że brzmią one jak gdyby były żywcem zgrywane ze starego radia. Mamy wszystkie atrakcje akustyczne pod postacią pisków, szumów i trzasków, ponadto do dwóch nagrań wmontowano na samym początku perkusję.
Ktoś chce to mogę wrzucić na stronę "Volgę Boatmen" z tej składanki Razz

"Glenn Miller Moonlight Serenade" - wydana przez Selles płytka zawierająca utwory GM. To co zrobił zespół grający na tej płycie to po prostu k***a woła o pomstę do nieba... Mad wykonanie cholernie kiczowate, w dodatku kilka utworów zaczyna się w połowie. Korciło mnie, żeby wyciepnąć tą płytę przez okno, powstrzymałem się jednak, obawiając się o życie sąsiada...

"Glenn Miller - Seine Zwanzig Grössten Hits" - longplay zawierający 20 oryginalnych nagrań GM, wydany przez niemiecką wytwórnię Arcade Records. Pozycja to o tyle ciekawa, iż zawiera kilka arcytrudnodostępnych nagrań Wink Polecam, oczywiście o ile ktoś ma gramofon Razz

Prócz wyżej wymienionych płyt mam jeszcze masę nagrań w formacie mp3, w tym koncertówki i inne rarytasy.
Ania

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 5:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niesamowite... Skąd tyle masz? Ja w sumie od niedawna interesuję się GM, ale jedna płytka to trochę siara Embarassed tylko tu jest ten problem, że na innych płytach utwory się powtarzają... Mam kilka innych płyt i często jeden utwór mam po kilka razy, co jest dość irytujące Confused ale cóż... same "walety" i "zady" Wink
Ivellios
Site Admin

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z GM jest tego typu problem, że on nie wydawał całych alb umów, a tylko single, więc nam pozostaje jedynie kupować skłądanki Wink
Ania

PostWysłany: Czw Cze 07, 2007 11:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nabyłam ostatnio nową płytkę Very Happy "Remember Glenn: 50th Anniversary tour" wydaną w 50 rocznicę śmierci Glenna. Polecam! Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glenn Miller - forum dyskusyjne Strona Główna -> Płyty Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: